zaterdag 30 juli 2011

Wat is jouw huidtype?

Dagcrème voor een vette huid, foundation voor een droge huid, … Say what !?
Verscheidene producten voor de verschillende huidtypes. Voordat je weet welke producten je moet gebruiken, moet je eerst je huidtype kennen. Hoe doe je dat? Hier een handig schema !

                       
Vette huid:
Dit huidtype wordt gekenmerkt door vele vettige zones in het gezicht. Glanzen of shinen zal dan ook niet lang duren.
Producten voor een vette huid zijn gemaakt op basis van gel, niet van olie (het zou je huid alleen maar vettiger maken!). Ze controleren de natuurlijke oliën in je huid en proberen die shine te voorkomen. De ingrediënten in deze producten verzorgen en verfrissen de huid gelijktijdig.

Droge huid:
Droge plekken met velletjes in je gezicht? Jij behoort dan tot deze categorie!
Producten voor dit huidtype worden gemaakt op basis van olie zodat je huid gevoed en gehydrateerd wordt. Je gezicht fleurt helemaal op door het af en toe eens te verwennen met een milde scrub zodat deze velletjes verwijderd worden. Vergeet achteraf zeker je gezicht niet in te smeren met een goede verzorgende crème !

Gecombineerde huid:
Mijn huidtype! Heb je zoals mij drogere wangen met een vettige T-zone (kin, neus, voorhoofd)? Join the club!
Je kan speciale producten voor een gecombineerde huid kiezen OF je behandelt de verschillende zones in je gezicht met de daarvoor bestemde producten: wangen met producten, bedoeld voor de droge huid & T-zone met producten, bedoeld voor de vette huid.

Vele merken hebben verscheiden producten voor deze huidtypes. Denk maar aan het Clinique 3-stappenplan huidverzorging. Wat dacht je van de beroemde Revlon Colorstay Foundations?

                       
Stay gorgeous!

Anke

0 reacties:

Een reactie posten