maandag 17 november 2014

Hoe bloggen en school/werk combineren?

Voor wie mijn site al wat langer volgt, weet dat ik buiten mijn blog ook nog een studie doe. Ik zit dit jaar in mijn master Biomedische Wetenschappen en heb dus mijn 3-jarige bachelor overleefd. Ik heb altijd wel iets te doen, is het niet voor mijn blog dan is het voor mijn studie. Hoe kan je het bloggen met een studie of werk combineren ? Dat vertel ik je met veel plezier vandaag!


Een blog onderhouden vraagt natuurlijk wat tijd. Ik heb altijd geleerd dat school/werk voorgaat. Is dat werk gedaan, dan begin ik aan mijn blog te werken. Ik zou heel graag fulltime willen bloggen maar die kans is nu niet iedereen gegeven. Daarom is je best doen voor school enorm belangrijk. 

Je hebt nog tijd over om een blog te beginnen ? Super ! Allereerst is een planning maken geen slecht idee. Maak een lijstje met wat er allemaal moet gebeuren in de week. Zie je een vrij uurtje of heb je even genoeg van je boeken/werk ? Neem je lijstje en kijk wat je kan doen. Neem bijvoorbeeld je fototoestel bij de hand en de dingen die je moet fotograferen en maak foto's. Nu de winter eraan komt, is zonlicht zeldzaam en moet je profiteren van het daglicht. Als je 's avonds thuiskomt, is het echt geen doen om nog kwalitatieve foto's te maken. Of heb je in het weekend een paar uurtjes vrij, schrijf dan al wat vooruit. Doordat je dan op voorhand al wat foto's hebt gemaakt, kan je deze meteen aan de blogpost toevoegen. 


Probeer op elk vrij momentje je ideeƫnlijstje bij te werken. Zit je in de trein ? Haal dan je ideeƫnboekje boven en noteer dingen die je verder wilt uitwerken. Sta je in de winkel aan de kassa aan te schuiven ? Probeer al aan je volgende blogpost te denken. Een inspiratieboost komt meestal op de onverwachte momenten dus hou zeker zo'n boekje bij de hand, je weet nooit wanneer een prachtig idee je te binnenschiet. Elke losse flodder kan voldoende zijn om je later een prachtige blogpost te geven.

Stel prioriteiten. Wanneer het niet lukt om te bloggen (om wat voor reden dan ook): laat het dan zo. Als er belangrijkere dingen zijn die je aandacht vragen (bijvoorbeeld je kinderen, het huishouden, familiale omstandigheden,...), laat het bloggen dan even voor wat het is.  Je lezers zullen ook wel begrijpen dat het boog niet altijd gespannen kan staan en er soms belangrijkere dingen tussenkomen. Schrijf liever niets dan een blogpost waar je maar half tevreden over bent omdat je 'em snel-snel hebt moeten maken.

Een tip dat ik uit het blogboek van Kelly heb gehaald : publiceer niks als je moe/emotioneel bent, je maakt dan immers de meeste fouten door je onoplettendheid. De blogpost kan je wel al maken maar zet 'em dan in 'concept'. Wanneer je dan 's anderdaags wat tijd hebt, kan je de blogpost nog eens nalezen op fouten en  'em dan eventueel publiceren. 

Ik hoop dat je wat aan de tips gehad hebt!

Hoe probeer jij te multitasken ?

Stay gorgeous !

Anke

4 opmerkingen:

  1. Hoe leuk ik ook bloggen vind, soms heb ik er idd geen tijd voor. Prioriteiten stellen is soms moeilijk, maar noodzakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, moet je doen ! Sommige dingen zijn nu eenmaal belangrijker ;)

      Verwijderen
  2. Handige tips, zeker omdat jij als student zijnde er wat meer ervaring mee hebt, dit onthoud ik!

    BeantwoordenVerwijderen