zondag 14 december 2014

Hoeveel tijd kruipt in het bloggen ?

Bloggen is enorm fijn om te doen. Drie jaar geleden ben ik er mee gestart en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik heb enorm veel bijgeleerd op die 3 jaar : niet alleen op persoonlijk vlak, maar ik heb ook veel kennis gekregen over allerlei soorten producten en de marketingwereld (en dat voor een wetenschapper aka marketing-noob !). Heel leuk allemaal ! Maar bloggen en de contacten die je ermee krijgt, bouw je niet in 1-2-3 op. Ook artikels die gemaakt worden, nemen toch een tijdje in beslag. Maar hoe lang duurt dit nu allemaal ?



Je begint allereerst met het selecteren van de juiste producten voor je blog. Soms krijg je dingen opgestuurd, maar behoort het toch op een of andere manier niet helemaal tot je blog. Of je koopt zelf dingen bij verschillende winkels. Daar kruipt al wat tijd in. Daarna begin ik aan de fotografie, nog voor ik het product gebruikt heb. Er kunnen makkelijk zo’n 100 foto’s getrokken worden van 1 product, zowel close-ups als van verderaf. Elke hoek is anders waardoor ook het licht telkens verschilt. Hierdoor krijg je toch 100 verschillende foto’s. Selecteren is dus de boodschap zodat alleen de beste foto’s overblijven.

Vervolgens gaan we over naar het testen van producten. De tijd om te testen varieert van product tot product : een foundation wil ik toch graag een week uittesten om te kijken hoe mijn huid erop reageert, gezichtsverzorging kan makkelijk een maand duren. Het effect van mascara’s kan ik dan weer na 1 keer dragen bekijken. Na het testen wordt het artikel gemaakt. Hierin beschrijf ik alles : verpakking, substantie, houdbaarheid, hoe het reageert op mijn huid/haar/... Ik probeer zo volledig mogelijk te zijn (daar zijn jullie immers het meeste mee). In 1 artikel kan makkelijk een uur zitten met het plakken van foto’s erbij. Sommige artikels zijn ietsje meer, andere ietsje minder.


Dan hebben we het nog niet gehad over video’s. Voorbereiding duurt niet zo heel erg lang, het filmen zelf dan weer wel. Ik heb in mijn hoofd meestal al klaar wat ik allemaal wil vertellen, maar als het er dan op aankomt ... Soms geraak ik niet uit mijn woorden (en dat levert grappige toestanden op!). Na het filmen, komt het editen aan de beurt. Al de ‘euh’- of ‘dode stilte’-stukjes eruit knippen, de bloopers die niet openbaar hoeven te staan, ... en dat seconde per seconde bekijken.

Zoals je ziet, kruipt er toch wel wat werk in. Ik ben geen full-time blogger wat betekent dat ik daarnaast nog studeer. Ik probeer dus zoveel mogelijk te combineren. Heb ik maar een voormidagje les, dan probeer ik in de namiddag een filmpje op te nemen. Heb ik een moment waar ik eventjes genoeg heb van het samenvatten van mijn cursussen, dan maak ik productfoto’s. Ik ben ALTIJD wel bezig, je zal me niet snel niets zien doen. Maar ik doe het super graag en de voldoening die ik eruit haal als jullie mailtjes of reacties sturen dat jullie de artikels super vinden : daar doe ik het voor !

Stay gorgeous !


Anke

2 opmerkingen:

  1. Er gaat inderdaad veel meer tijd in zitten dan de meeste mensen denken. Maar het is zooo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad ! De voldoening die we eruit halen, dat is waarom we het doen ! :D

      Verwijderen