maandag 1 december 2014

MAC Prep + Prime Face Primer

Iets wat ik oversla in mijn foundation routine, is een gezichtsprimer. Waarom ? Allereerst heb ik niet zo heel veel tijd 's morgens waardoor ik een routine heb gevonden die maar maximum 15 minuutjes duurt. Een extra stap kost al gauw een paar minuten meer (ja dames, elke minuut 's morgens is kostbaar!). Ten tweede heb ik altijd gevonden dat een primer niets deed voor mijn huid. Ik had eigenlijk maar 1 primer (eentje van Gosh) maar die heb ik weggegooid omdat ik er puistjes van kreeg. Sindsdien is mijn vertrouwen in gezichtsprimers gekelderd. Toen ik MAC onlangs nog eens binnenstapte (ik had nog een cadeaubon die ik dringend moest opgebruiken), sprong deze Prep + Prime Face Primer in het oog. Een duurder merk, gekend voor zijn kwaliteit ... Dan kan deze primer toch niet zo slecht zijn ?


De verpakking is een handig zwart spuitflesje van zo'n 30 ml. Ik verschoot ervan hoe klein het flesje eigenlijk wel is. Telkens als ik foto's zag van andere bloggers, dacht ik dat het flesje veel groter was. Eigenlijk hoeft het flesje niet veel groter te zijn aangezien je maar een klein beetje nodig hebt van de primer zelf.


Wat is een gezichtsprimer nu eigenlijk ? Gezichtsprimer is een product dat je aanbrengt voor je foundation. Het zal alle oneffenheden, zoals lijntjes en kleine putjes, opvullen zodat je een egaal oppervlakte krijgt om mee te werken. Daarnaast belooft een primer ook om je foundation langer te laten zitten. Je hebt ze van verschillende merken en in verschillende kleuren (groen voor roodheden weg te werken, geel voor je teint op te lichten, ...).

Wat MAC erover zegt : 'Een vloeibare lotion met siliconen die zorgen voor speciale effecten. Kalmeert en verzacht de huid, absorbeert overtollig talg en vervaagt roodheid. Zorgt voor een betere applicatie en hechting van foundation en poeder.'


De primer is een witte siliconen gel die heel makkelijk aanbrengt. Na het aanbrengen voelt mijn huid effen aan. De primer is dus al 1 van de beloftes nagekomen. Met die siliconen had ik wel wat schrik dat mijn huid niet meer zou kunnen ademen en dat ik puistjes zou krijgen. Gelukkig was dat niet het geval. Ik heb de primer een maand lang uitgetest om te zien of ik een allergische reactie zou krijgen. Geen reactie te merken ! Mijn foundation brengt beter aan en blendt goed uit. Gedurende de dag ga ik niet glanzen wat zeker een groot pluspunt is met mijn gecombineerde huid.

In deze Prep + Prime serie heb je ook primers met een gele of groene ondertoon maar ik besloot te gewone variant maar te nemen. Ik kan later nog upgraden!

Ik vind deze primer echt heel fijn ! Is zuinig in gebruik en laat mijn foundation perfect zitten. Als je nu geen gezichtsprimer gebruikt, is dit geen must maar zoek je eentje die gewoon de basics van een primer doet : dan is deze een aanrader.

De MAC Prep + Prime Face Primer kan je vinden in de MAC winkel of online voor € 26.

Gebruik jij een primer voor je je foundation aanbrengt ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten